maandag 16 oktober 2023

Knappe overwinning van Frank Klinkenberg

Bert Ekkelboom speelde tegen Han Kip, wat niet geheel volgens plan voor hem verliep. Hij maakte een cruciale fout in de beginfase en liep daarna volledig achter de feiten aan. Binnen een half uur gaf hij zich gewonnen.
Hetzelfde overkwam Peter Grasman tegen Jack Linders. Peter kreeg een "vork" op zich gericht, die Jack de koningin opleverde. Daarmee was het over en uit met de pret voor Peter.
Kees Henstra vergaloppeerde zich letterlijk met zijn paard in de openingsfase tegen Rutger Zwart. Het paard sneuvelde en daarmee alle aspiraties van Kees. Rutger had het punt al snel in de knip.
Leo Oostendorp speelde aanvallend tegen Simon Zwart. Heel lang ging het gelijk op, maar in de eindfase joeg Leo de koning van Simon alle kanten op, behalve de goede. Simon kwam helemaal knel te staan en kreeg een schaakmat te verwerken.
Henk Noort opende heel slecht tegen Rob Izaks en stond daardoor al gelijk op achterstand. Desondanks wist Henk met kwaliteit minder en een pion minder nog heel lang stand te houden. Met nog slechts 5 minuten op de klok zag Henk in dat verder doorspelen zelfkwelling was en gaf terecht op.
Aad de Bruijn kwam ook niet best uit de startblokken tegen Michel Westhoff. Hij verloor een kwaliteit en daarna speelde Michel het bekwaam uit. Er viel niets meer te verdienen voor Aad, die op een gegeven moment dan ook maar het hoofd boog.
Cees Sep en Bert Baas hielden elkaar lang in evenwicht. Cees overzag een mogelijkheid om een pion te winnen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit voor het eindresultaat hoogstwaarschijnlijk niet van invloed was geweest. Beiden wisten geen bres te slaan in de andermans verdediging, dus werd het punt gedeeld.
Dorinde Bierma kwam een toren voor tegen André Langeslag, maar verspeelde die later weer.
Uiteindelijk stond André er in het eindspel met 2 pionnen meer er het beste voor, maar Dorinde wist eeuwig schaak te bewerkstelligen, hetgeen knap genoemd mag worden.
Frank Klinkenberg was erg offensief tegen Theo Meulmeester die eigenlijk nauwelijks aan aanvallen toekwam.
Frank was en bleef de bovenliggende partij en toen in het eindspel hij ook nog een toren zou gaan verliezen voor een loper, gaf hij terecht op.
Daan Weenk had een ervaren speler bij naam van Jan Spijkerbosch tegenover zich. Ondanks verwoede pogingen om zijn stukken "heel" te houden, wist Jan de dam te breken en Daan moest zich gewonnen geven.
Ap Ketting en Ingrid Klinkhamer gaven elkaar geen duimbreed toe. Ap was wellicht iets aanvallender, maar wist geen enkele bres in de verdediging van Ingrid te slaan., Remise was voor beiden volkomen terecht.
Dick Langedijk kon het niet bolwerken tegen Maarten ter Bals. Dick verloor kwaliteit. Waarna het daarna snel bergafwaarts ging. Hij leverde een loper in, vervolgens een paard en kreeg toen een schaakmat om de oren.
Theo van der Bijl en Han van Doornen maakten er een spektakelstuk van. Na veel schermutselingen wist Han een pion meer te veroveren in het eindspel. Hij stond er dus iets beter voor, maar ging in de fout doordat hij vergat een paard te verorberen. Theo zei dankjewel, moest nog hard werken voor de overwinning, maar die kwam er wel. 
Michel Breij speelde niet alleen tegen Peter Aartsen, maar ook tegen zichzelf. Niets ging er goed vanmiddag en binnen een kwartier was hij zelfs zijn dame kwijt. Hij spartelde nog even tegen, maar wist dat het verloren was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten